Aktiviti

Akan Dikemaskini dari Semasa ke Semasa...

Monday, May 10, 2010

Gimik Keluar Parti, Johari Sanggah Laporan Media - SK

SHAH ALAM 10 Mei - Ahli Parlimen Sungai Petani, Datuk Johari Abdul hari ini menafikan laporan media yang dipetik kononnya 1700 ahli parti KEADILAN keluar parti di Kulim, Kedah.

Johari yang merupakan biro politik KEADILAN turut menyanggah laporan tersebut kerana menurutnya tidak sampai 20 orang yang mengumumkan keluar parti dalam majlis hari ibu yang telah disalahguna oleh pihak tertentu.

"Sebenarnya apa yang diadakan semalam adalah program meraikan Hari Ibu.

"Kehadiran dalam majlis tersebut cumalah 480 orang dan rata-ratanya kaum India.

"Majlis tersebut dihadiri bukan sahaja ahli parti KEADILAN tetapi orang dari mana-mana parti pun boleh datang tetapi ada dalang mengambil kesempatan dalam majlis tersebut,

"Tetapi yang peliknya, kehadiran dalam majlis itu tidak sampai 500 orang tapi yang diumumkan 1700 orang yang keluar parti," ujar Johari lagi.

Mengulas lanjut, beliau berkata tindakan MIC itu sebenarnya untuk mendapatkan undi kaum India dan semata-mata untuk memperkukuhkan personaliti pemimpin tertentu dalam parti tersebut.

Tambah beliau, gimik keluar parti ini biasanya akan kedengaran di musim pilihanraya dimana menyaksikan Pilihan Raya kecil P212 Sibu sedang berlangsung sekarang.

SK

No comments: