Aktiviti

Akan Dikemaskini dari Semasa ke Semasa...

Thursday, September 17, 2009

RM500 Bonus Aidilfitri Untuk Kakitangan Kerajaan Negeri - TVS

Sejumlah RM4.5j uta diperuntukkan Kerajaan Negeri sebagai habuan hari raya kepada 9,000 kakitangan kerajaan sempena Aidilfitri 2009.

Ini meliputi 7,588 kakitangan tetap,952 orang kakitangan kontrak dan selebihnya kakitangan sambilan yang akan menerima bonus daripada kerajaan negeri pada tahun ini.

Hal ini diumumkan Menteri Besar,Tan Sri Khalid Ibrahim dalam sidang media di bangunan SUK selepas mempengerusikan mesyuarat mingguan Exco petang tadi.


“Kerajaan Negeri melalui Ahli Exco telah bersetuju untuk memberikan bantuan khas kewangan tahun 2009 kepada semua anggota perkhidmatan awam dalam kumpulan sokongan di negeri Selangor”,kata Menteri Besar.

Khalid berkata,bantuan ini akan dibayar secara sekaligus sebelum Aidilfitri,dan bukan seperti yang diumumkan kerajaan persekutuan.

Tambah beliau,“Ini berbeza daripada apa yang diumumkan kerajaan persekutuan,yang mana dia dibayar dua peringkat. RM250 sebelum hari raya dan kemudiannya dibayar selepas,masa yang akan datang. Kita akan bayar kesemuanya sebelum hari raya".

Sejumlah RM500 akan diberikan kepada setiap seorang bagi meringankan beban mereka menyambut perayaan Hari Raya Adilfitri yang dijangkakan jatuh pada hari Ahad ini.

TVS

No comments: